Skijakker sidder godt og holder dig varm på pisten

Skijakken er et must på skituren (foto eventyrsport.dk)

Skijakken er et must på skituren (foto eventyrsport.dk)

Vintersæsonen er over Danmark. Nok har vi ingen bjerge, vi kan suse nedad. Og der er ingen sne i sigte lige foreløbigt. Men vinteren kan mærkes på ørespidserne, hvis vi ikke har haft hue på. Vi snøfter lidt med næsen og løber hurtigt ind igen, hvis vi har glemt vores handsker.

Da vi ingen snebakker har i Danmark, er vi mange, der bevæger os sydpå mod Alperne eller andre skisportssteder. Nogle er måske så heldige, at de drager over Atlanten til Canada eller det nordlige USA. Uanset hvor du er på vej hen, er det vigtigt, at du husker en god skijakke.

Skijakker er vidt forskellige. Når du har en på, der passer dig, så kan du mærke det. Skijakker skal sidde godt. De skal holde dig varm, de skal være fleksible, så du kan bevæge dig frit, og de skal lade din krop absorbere noget af varmen, så du ikke skifter imellem at have det meget varmt og meget koldt, når du står stille.

Den gode skijakke

Skijakker er både designet til herrer og kvinder. Der er forskellige krav til jakkerne, alt efter hvem de er lavet til. Hvis skijakken skal passe en kvinde, er den som regel figursyet. Det gør, at man som kvinde bedre kan bevæge sig. De fleste kvinder er også vant til at klæde sig i nogenlunde stramt tøj til hverdag. Det er mest naturligt, at skijakken sidder på samme vis.

Mænd har ikke samme former at sy efter. Til gengæld gælder noget universelt for jakker til mænd og kvinder. De skal være gode til at lufte ud.

På skibakkerne har man det som regel varmt, når man først kommer i gang. Derfor skal de absorbere fugt. Andre gange kan det også være koldt. For eksempel i skiliften eller om morgenen. Derfor er det også vigtigt, din skijakke varmer dig.

Se udvalget af skijakker: http://www.eventyrsport.dk/toej/skitoj/skijakker.html

Læs mere om skijakker og skitøj:

Gode skiferier forudsætter gode skijakker

Shop dit nye skitøj på internettet og undgå butiksforvirring

Share

One thought on “Skijakker sidder godt og holder dig varm på pisten

  1. Pingback: Find skijakker til mænd og vær klar til skiferien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *