Regntøj til børn er et must, når de skal lege ude

Børnene gider ikke være ude længe uden regntøj (foto eventyrsport.dkl)

Børnene gider ikke være ude længe uden regntøj (foto eventyrsport.dkl)

Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning, og børn har godt af at lege ude, uanset om det regner eller ikke gør. Men selvfølgelig kræver det noget godt regntøj, hvis børnene skal være meget ude i regnen. Bare en tur udenfor, hvor barnet bliver vådt og koldt, kan give en rigtig grim forkølelse, og det skal man helst være fri for. Desuden er det bare slet ikke sjovt at fryse, forkølelse eller ej, og derfor skal du finde noget rigtig godt regntøj til dit barn.

Gummistøvler er en genial opfindelse, for når først fødderne er beskyttet mod vandpytter, så er man rigtig godt på vej. Med et par regnbukser til og en regnjakke vil barnet nærmest ikke bemærke, at det regner. De tre nævnte ting udgør til sammen det optimale skjold mod regnen, men der er stadig mere, du kan gøre, for at regnen holdes ude.

Her handler det om at se på, hvordan regntøjet er fremstillet. Det skal være af et kvalitetsmateriale, der kan holde tørt for det første. For det andet, så er det en god idé at finde noget uden syninger, eller men en ekstra beskyttelse af syningerne, så der heller ikke her kommer vand ind. En hætte med elastisk sørger for, at der ikke kommer vand ned ad nakken, og med elastikker i bukseben og ærmer, er barnet fuldstændig sikret.

Regntøjet til børnene skal give plads til masser af bevægelse

Når børn leger bevæger de sig meget, og det er rigtig godt. Det stiller først det krav til tøjet, at det er elastisk og rummeligt, så man kan løbe, hoppe og springe. For det andet skal materialet være åndbart, for når barnet er aktivt, kan det nemt komme til at svede. Hvis åndbarheden er god, bliver fugten transporteret væk fra kroppen, mens regnen holdes ude og huden stadig holdes varm. På den måde har barnet det lunt og tørt under regnsættet.

Her kan du se et stort udvalg af regntøj til børn

Share

2 thoughts on “Regntøj til børn er et must, når de skal lege ude

  1. Pingback: Børn er aktive – regntøj til børn giver dem friheden

  2. Pingback: regnjakke dame er intet mindre end et must

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *