Giv dine fødder luft – Sandaler til vandretur i sommervejret

Et par sandaler er gode til stranden eller vandreturen (foto eventyrsport.dk)

Et par sandaler er gode til stranden eller vandreturen (foto eventyrsport.dk)

Sommeren er over Danmark. Vi har allerede haft mange varme dage, og betegnelsen ”tørke over Danmark” er endda blevet brugt som beskrivelse på det bedste sommervejr i mange år. Det betyder varme dage, hvor du kan have svært ved at finde måder at finde nedkøling på.

Bliver det for ensformigt for dig at solbade ved stranden? Kommer brisen ikke ind til din bylejlighed? Så er det tid til at hoppe ud i naturen. Vær aktiv under solen.

Måske lyder det tåbeligt og umådelig hårdt at være aktiv, når termometeret viser 28 grader. Dog er der ly for varmen i skoven, under trætoppene. De står der altid og danner skygge under sig. Det mærker man. Temperaturen er markant koldere og mere udholdelig i skoven, og naturen tager sig flot ud på en sommerdag. Derfor skal du give vandreturen i skoven en chance på en sommerhed dag. Du vil ikke fortryde det.

Vandretur i sandaler

Fodtøjet er altafgørende for, hvordan du oplever din vandretur. Træls er det at stå 15 kilometer inde i skoven med så trætte fødder, at man ikke kan gå længere.

Er det så varmt som tidligere nævnt, kan dine fødder også have brug for luft. Du kan passende hoppe i et par vandresandaler og lade dine fødder mærke, at det er sommer. Mange sandaler kan i dag fås i modeller, som kan spændes godt fast på dine fødder og er rare at have på og gode at gå langt i. Det giver en behagelig vandretur uden vabler og ømhed på turen og dagen derpå.

Du vil ofte opleve, at en god sandal koster mere end en fin og pyntet tøsesandal. Det skyldes netop en meget bedre pasform. Vandresko koster også mere end almindelige sko, og sandalen er vandreskoens ven. Princippet er derfor det samme. Det kan sagtens betale sig at investere i et par gode sandaler. Et er, at du går bedre i dem. Noget helt andet er, at de holder længere.

Kig på sandaler til din vandretur her.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *